Fysiek Mediumschap

Fysiek Mediumschap: Van geloven naar weten

Fysiek mediumschap is het proces waarbij een overleden dierbare of een gids zich fysiek kan manifesteren in onze wereld, onze vibratie, door gebruik te maken het vermogen van het fysiek medium. Bij mentaal mediumschap is de ontvanger afhankelijk van de kracht en kwaliteit van de vaardigheden van het medium en is het bewijs wat doorkomt subjectief. Bij fysiek mediumschap zal iedereen in de ruimte hetzelfde fysieke fenomeen kunnen horen, voelen of zien op hetzelfde moment. Het is ook interessant te melden dat de atmosfeer in een seancekamer waar fysiek mediumschap gedaan wordt, emotioneel sterk geladen wordt en een objectieve ervaring als deze in combinatie met het ervaren van de liefde en emotie die gedeeld wordt vanuit de ongeziene wereld, het vaak tot een ervaring voor ons maakt die ons leven kan doen veranderen. Enkele vormen van fysiek mediumschap zijn: direct voice, materialisatie, apports en levitatie.

Mentaal mediumschap kan door vrijwel iedereen tot een bepaald niveau ontwikkeld en ervaren worden. Fysiek mediumschap vraagt bepaalde fysiologische elementen die aanwezig dienen te zijn in het medium. Dit is iets wat in aanleg aanwezig is en wat niet ontwikkeld kan worden als het er niet is. De stof die gebruikt wordt voor manifestatie in fysiek mediumschap wordt ectoplasma genoemd. Het is een levenskracht, vitale energie dat deel is van het medium. Bij de productie van ectoplasma speelt de alvleesklier een grote rol. Iedereen heeft deze stof, maar wat een fysiek medium uniek maakt is het vermogen om grote hoeveelheden uit te scheiden zodat de Spirituele Wereld hiermee kan werken. Ectoplasma is altijd verbonden met het medium en wordt uitgescheiden door bijvoorbeeld de navel of zonnevlecht, oren, neus of mond. Ectoplasma kan zich vormen als gas, vloeibare of zelfs solide substantie en de Spirituele Wereld gebruikt ectoplasma voor manifestatie. Dit kan zijn dat zij zichzelf hullen in deze stof waardoor ze weer even tastbaar worden in onze wereld en voor “ even” een lichaam hebben. Het kan ook zijn dat ze dit gebruiken om objecten te verplaatsen of een voicebox te maken in de seance kamer zodat objectief de stem van een overleden dierbare gehoord kan worden en communicatie mogelijk is.

Fysiek Mediumschap is zeldzaam

Fysiek mediumschap is zeer zeldzaam. Er is maar een handvol betrouwbare en goede fysiek mediums momenteel in de wereld. Fysiek mediumschap wordt ontwikkeld in een circle met mensen die wekelijks bij elkaar komen in harmonie en liefde en samen zitten voor hetzelfde doel: namelijk ontwikkeling van het fysiek medium en fysieke manifestatie in de seancekamer. Dit proces vergt behalve een medium met aanleg tot fysiek mediumschap een grote dosis geduld en een gedegen ontwikkeling kan zomaar 10-20 jaar in beslag nemen. Het fysiek medium zit in een kabinet (zie foto) en gaat in een trance staat. Echter, er zijn ook fysiek mediums bekend die bewust waren tijdens de seances.

Seances met fysiek mediums

Ik heb het voorrecht gehad om vele seances van een aantal fantastische fysiek mediums bij te wonen en met hen samen te werken, zoals David Thompson en Stewart Alexander. Beide fysiek mediums zijn actief betrokken in mijn ontwikkeling in het fysiek mediumschap en ik ben hen enorm dankbaar voor alle steun en zorg tot nog toe. Samen met mijn circle, The Phoenix Circle, ben ik bezig het fysiek mediumschap te ontwikkelen en we maken een prachtige ontwikkeling door waarvoor ik enorm dankbaar ben! Incidenteel zitten mensen van buiten met ons en twee keer is er een publieke seance geweest. Wanneer dit uitgebreid gaat worden is nog niet bekend, want uiteindelijk vindt verdere ontwikkeling en manifestatie eerst in de eigen Circle plaats. Zodra die mogelijkheid zich gaat aanbieden en die komt zeker, dan wordt dat bekend gemaakt.

Nederland kent geen geschiedenis met fysiek mediumschap en het zou fantastisch zijn als dit ook in eigen land op de kaart komt. Ik ben een groot voorstander dat mensen die mediumschap willen ontwikkelen en hun tijd willen geven aan de Spirituele Wereld dat doen in een "home circle", wat in mijn optiek de fundatie is in het mediumschap en Spiritualisme. Gelukkig zien we ook in Nederland steeds meer mensen die beweging maken en dat is prachtig! Zo nu en dan organiseer ik Circle dagen waarbij je inzicht kunt krijgen zowel theoretisch als praktisch in het zitten in het Circle. Houdt voor dit soort dagen de website in de gaten! Ik heb enkele foto’s geplaatst van belangrijke fysiek mediums in de geschiedenis. Fotomateriaal is er van bepaalde fysieke fenomenen in onze circle en mijn fysiek mediumschap maar vanwege privacy redenen, kies ik ervoor deze (nog) niet op de website te plaatsen. Wel zal er in 2020 een internationale documentaire gebaseerd op het boek van Leslie Kean, " Surviving Death"  verschijnen in 190 landen waar de ontwikkeling van mij als fysiek medium wordt laten zien. 

Margery Crandon

The Home Circle

Minnie Harrison

Leslie Flint

CRKBO

nicole de haas

Nieuwsbrief

Lid van Snu

Mediumschap Nicole de Haas

Contact

Nicole de Haas
Retraitehuisweg 6
7625 SL Zenderen (Zwanenhof)

T. 06-18 34 84 30
E. info@nicoledehaas.nl